Ds. Akke-Clara Thimm-Stelwagen

Sinds september 2020 ben ik predikante van de Doopsgezinde Gemeente Haarlemmermeer. Het is een kleine, warme en betrokken geloofsgemeenschap. 
Dát is wat mij aantrekt in deze gemeente. 

Na vele jaren als jeugdwerker van verschillende regio’s in Nederland gewerkt te hebben ging ik, na een studie theologie aan de universiteit van Utrecht,  als predikante aan het werk. Mensen en hun verhalen boeien mij. De uitdaging ligt erin, hoe we samen in deze tijd vorm geven aan ons geloof. Want het is niet alleen iets van vroeger, het kan ook voor ons nu een bron van inspiratie, energie en waarheid zijn. 

In een kleine Doopsgezinde Gemeente kennen de mensen elkaar. De gemeente is als het ware een oefenplaats waar je samen probeert aan je geloof en leven vorm en inhoud te geven. Er wordt samen gedeeld, mensen leven met elkaar mee, dragen elkaar. Als predikante werk ik daaraan mee. Jong en oud, mensen van allerlei aard, heel verschillend, accepteren elkaar en gaan in respect met elkaar om. Samen zoeken we naar antwoorden op vragen over de zin van het leven en spreken over wat geloven voor ons betekent. In gesprekken thuis en in de kerk. 

Voor mij is geloof vertrouwen. Vertrouwen dat er meer is dan we kunnen zien, vertrouwen op de Levensbron, op de Eeuwige die ons liefheeft en ons verbindt met een lange geloofstraditie en met elkaar. Deze Bron, deze Liefde houdt ons, houdt mij vast en inspireert mij. Jezus is voor mij het grote voorbeeld, hij laat zien – in zijn leven, sterven en opstanding – hoe God wil dat wij samen leven.